Cozonac cu cacao

de tarasmariana in Dulciuri, 31 Mar 2015 | 5271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 375 ml lapte
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 20 g drojdie uscata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • Jumatate de pahar zahar pudra
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao:

Preparare :

Intr-un bol punem jumatate de pahar de lapte cald si drojdia, amestecam bine si lasam deoparte pentru 10 minute. Intr-un alt bol punem un pahar de faina cernuta si laptele ramas, adaugam drojdia si amestecam cu o lingura si se pune un prosopel deasupra. Punem maiaua la loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam esenta de rom esenta de vanilie sarea si mai mixam. Se bat bine albusurile. Adaugam in maia galbenusurile si omogenizam, se mai adauga si albusurile batute, restul de faina si incepem sa framantam adaugand unt putin cate putin. Framantam bine aluatul pana cand se face elastic. Acoperim aluatul si punem la dospit pentru 1 ora si jumatate.

Cand isi dubleaza volumul, punem un pic de faina pe masa de lucru sa nu se prinda aluatul si mai framantam putin. Impartim aluatul in 4 bucati, intindem o bucata de aluat si o ungem cu cacao (batem doua albusuri si adaugam cacao) si se ruleaza aluatul. Se repeta de 4 ori. Se impletesc cate doua si se pun in tavi unse cu unt. Se acopera si se pun la dospit 15-20 de minute. Incingem cuptorul la 180°. Cozonacii se coc la foc potrivit timp de 50-60 de minute.

Glazura :

Batem un albus, adaugam zaharul pudra, zeama de lamaie si batem bine. Glazuram cozonacii cu o pensula de bucatarie si se decoreaza.

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie lasate cel putin doua ore la temperatura bucatariei, in nici un caz nu trebuie sa fie reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri rapide cu unt